Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  31.07.2007  06:29

El Periòdic Nas de Barraca compleix Vint Anys

Men?ame
 

Aquest mes de juliol se celebra el 20è aniversari de la publicació santboiana Nas de Barraca. Com diu en el seu editorial, el juliol del 1987, va començar a sortir aquest periòdic a la nostra ciutat sota la responsabilitat del periodista Pedro Morón. Amb una llarga trajectòria personal en el món comunicatiu local, sobretot en Ràdio Sant Boi, va encetar aquest projecte. La constància ha permès que gaudíssim d'una perspectiva més plural aquí.

Vint anys en el periodisme local és tota una garantia informativa. Nas de Barraca compleix aquest mes de juliol el seu aniversari de la mà del fundador Pedro Morón. Amb una trajectòria periodística vinculada a Sant Boi des de fa temps, i arrelada a Ràdio Sant Boi, quan les ràdios municipals passaven per un bon moment. Els anys vuitanta van portar a la consolidació de la transició democràtica, després del 23-F del 1981, però també a plantejar-se nous projectes com aquest l'any 1987. A més de la revista "L'Esborrany" que esmenta a la seva editorial, i fora dels mitjans de comunicació municipals, no quedava gaire espai per a una premsa, sinó independent, sí amb la il.lusió d'oferir una perspectiva diferent de les informacions.
Després de vint anys, sota la capçalera encara hi ha el lema de "Diari Mensual Independent del Baix Llobregat". L'empenta personal del director ha mantingut la publicació amb l'ajuda de diferents col.laboradors. Aquest segell personal ha permès el contacte entre diferents sensibilitats socials i polítiques per mantenir una cohesió social a nivell del Baix Llobregat. Per això també manté relacions estables amb l'associació Catalunya Acord, i amb Els Altres Andalusos. Des d'aquí, felicitem als companys pel seu aniversari i els encoratgem a continuar millorant cada mes.