Miquel Arisa és proclamat nou president del Consell comarcal d’Osona

  • La votació s'ha fet a la sala de Plens del Consell, plena a vessar

VilaWeb
Redacció
20.07.2007 - 17:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A 2/4 de dues del migdia d’aquest divendres, el secretari del Consell Comarcal d’Osona obria la sessió que una hora i mitja desprès Miquel Arisa tancava com a nou president de la institució. Durant la sessió han estat proclamats els 33 consellers comarcals, a més de ser elegit el nou president del Consell. L’escrutini de la votació ha estat de 20 vots favorables a l’actual alcalde de Centelles, Miquel Arisa, del PSC, i 8 vots per a Jordi Serra, d’ERC. Tres vots han estat en blanc i un s’ha declarat nul.L’acte, que en un primer moment ha estat conduït pel secretari Jaume Portús acompanyat del consellers Eduard Botey (el més gran) i Jordi Casals (el més jove), ha començat amb la presentació dels 33 representants dels 450 regidors dels 51 municipis de la comarca, que desprès de prometre el càrrec (alguns utilitzant formules com la de d’imperatiu legal i altres, o fins hi ha hagut qui ha utilitzat la formula ‘ho juro’), han procedit a dipositar el seu vot.

Un cop conegut el resultat de l’escrutini i ja amb el nou president al capdavant, s’ha passat a un torn de parlaments, en què uns i altres han expressat els millors desitjos per al nou president i també han manifestat les seves opinions, uns a favor i altres en contra, sobre el procés de negociacions que va portar al pacte entre CiU i el PSC i al trencament del tripartit.

Els 33 nous consellers comarcals corresponen a la següent distribució:

-13 membres de la Federació Convergència i Unió: Jaume Puig i Canal, Josep Anglada i Dorca, Josep Mussull i Parramón, Joan Rosell i Ballús, Eudald Parcerisas i Camprubí, Josep Palmarola i Nogué, Lluís Bassas i Portús, Josep Mas i Falgueras, Maria Rodríguez i Cruells, Carles Banús i Puigivila, Josep Salom i Ges, M. Rosa Vestit i Villegas i Lluís Vila i Vilalta.

– 8 membres de la Coalició Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal: Jordi Serra i Macià, Joan Roura i Tena, Jaume Mas i Coll, Filo Tió i Pratdesaba, Joan Mill i Perarnau, Oscar Pitarch i Mas, Rosa M. Collell i Doménech i Jordi Casals i Prat.

– 7 membres de la Coalició Progrès Muicipal: Miquel Arisa Coma, Patrich Anglada Sancho, Josep M. Giravent Lladó, Josep Colomer Gaja, Maria Milagros Martínez Adán, Eduard Botey Puig i Jaume Criach Vila.

– 2 membres de l’Associació d’Agrupacions d’Electors (Tona Futur, Independents de Folgueroles, Independents de Santa Eugènia de Berga, Sant Bartomeu Endavant, Independents per Cantonigròs, Brull Unit, poble en Marxa-Independents per Calldetenes, Independents per Malla, Unió Jubilats Taradell, Independents per Sant Martí, l’Alternativa, Ara Riuprimer): Ramon Comas i Aumatell i Francesc Xavier Sardà Cabero.

-2 membres de Coalició Alternativa Verds- Esquerra Unida i Alternativa – Entesa pel Progrès Municipal: Xavier Bardolet Mayola i Jaume Vilella Ramoneda.

-1 membre de Plataforma per Catalunya: Josep Anglada i Rius.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any