Notícies

Divendres  25.05.2007  10:29

Dell ja ven ordinadors amb Ubuntu instal·lat

És la primera gran marca que ven ordinadors amb Linux instal·lat de fàbrica

Men?ame
 

Dell ha començat avui a vendre ordinadors personals amb Ubuntu (versió 7.04) instal·lat. És, doncs, el primer dels grans fabricants d'ordinadors amb una distribució del sistema operatiu GNU/Linux. Dell va prometre fa uns quants mesos que oferiria aquesta possibilitat als clients, que l'havien demanada molt i molt des de Dell IdeaStorm, un apartat de la pàgina oficial en què els clients poden opinar dels productes de la companyia.

Dell ha posat a la venda tres models d'ordinadors amb Ubuntu, dos de taula (XPS 410N i Dimension E520N) i un de portàtil (Inspiron E1505n). A més, ha obert una pàgina especial amb informació i ajut; a sobre, també presta assistència, en cas de dificultats tècniques, als seus usuaris de GNU/Linux. Als ordinadors amb Ubuntu, també s'hi podrà instal·lar Windows, si l'usuari ho demana. Ara, aquesta decisió garanteix que les màquines, pensades per a Ubuntu, seran completament compatibles amb GNU/Linux.

Que el segon fabricant d'ordinadors més important del món vengui ordinadors amb GNU/Linux instal·lat és una bona notícia per a la comunitat d'usuaris d'aquest sistema operatiu, perquè en facilita molt la difusió, oimés que el nombre d'usuaris de GNU/Linux ha anat creixent sense parar, . Cal tenir en compte des que va aparèixer Ubuntu, d'ús més fàcil per a tothom i distribuïda en desenes d'idiomes, incloent-hi el català, des que va aparèixer Ubuntu, d'ús més fàcil per a tothom i distribuïda en desenes d'idiomes, incloent-hi el català.