Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  12.05.2007  06:00

S'inaugura la primera central fotovoltaica de participació popular

És al Mercat del Carmel i s'ha construït amb les aportacions de veïns

Men?ame
 

El Mercat del Carmel té des d'avui una central fotovoltaica construïda a partir de les aportacions de veïns de la ciutat. La iniciativa, de la Fundació Terra, ha volgut finançar els 300.000 euros que ha valgut la instal·lació amb els diners que han invertit particulars, els quals trauran un rendiment econòmic de la inversió. La intenció és que la ciutadania s'impliqui amb la promoció de les energies renovables, una tendència que promulguen algunes associacions ecologistes, com ara Greenpeace.

Es preveu que els 300.000 euros que ha costat la instal·lació s'amortitzin d'aquí a vuit o nou anys i a partir d'aleshores els inversors podran començar a recollir beneficis. Aquesta és la primera iniciativa en què la ciutadania s'implica en un projecte d'energies renovables a Europa.

La central fotovoltaica del Mercat del Carmel tindrà 41,4 kW de potència nominal i es preveu una producció de 51.000 kW l'any. La tecnologia i la instal·lació de la central solar s'ha contractat a l'empresa d'energia solar líder SunTechnics.