Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  09.05.2007  06:00

Clos s'avé a donar quatre canals de TDT al govern valencià per resoldre el conflicte de TV3

Ho va dir davant la Comissió d'Indústria del Congrés dels Diputats

Men?ame
 

El ministre d'Indústria espanyol, Joan Clos, s'ha compromès a atorgar un nou múltiplex de quatre canals de TDT a la Generalitat valenciana per a garantir les emissions de Televisió de Catalunya al País Valencià. Clos va manifestar el seu compromís ahir a la tarda, davant la Comissió d'Indústria del Congrés dels Diputats, en resposta a les preguntes dels diputats Jordi Vilajoana (CiU), Agustí Cerdà (ERC) i Isaura Navarro (EU).

En un hipotètic pacte de reciprocitat, el Consell sols cediria dos canals a TV3. Cal tenir en compte que ara es poden veure al País Valencià els quatre canals de Televisió de Catalunya mercès a un múltiplex (és a dir, quatre canals) que emet per dues freqüències diferents: la 55 i la 47.

Per Clos, la solució de TV3 al País Valencià consisteix en un acord de reciprocitat entre els governs valencià i català. Per això ha dit que tots dos executius podien continuar negociant amb el compromís del govern espanyol d'atorgar un segon múltiplex a la Generalitat. Els grups de CiU, ERC i EU han demanat al ministre que actués en el conflicte, en lloc de limitar-se a fer de mitjancer.