Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  09.05.2007  06:00

Primer treball discogràfic de Sol i Serena

Hi ha set anys de feina al darrere

Men?ame
 

'Grapat de ruda' és el títol del primer disc de Sol i Serena, una formació musical d'Olot (Garrotxa) que juga amb la música tradicional i la porta a l'actualitat. El recull és el resultat de set anys d'investigació, de feina i de maduració, una dada que presagia qualitat i precisió. El disc és constituït per dotze cançons en què es barregen el timbre d'instruments antics amb els nous sons més contrastants.

Com ells mateixos diuen, Sol i Serena aposta per una tercera via dins la música tradicional: ni cançons d'estètica folclòrica, ni fusió d'aquesta amb altres estils, sinó barreja entre les músiques del nord i del sud del nostre país, 'mantenint els peus a terra i el cap als núvols, fent volar la imaginació'.

Sol i Serena s'ha produït i gestionat el disc i l'ha editat sota llicència creative commons, val a dir, en format lliure. En aquesta aventura, els cinc components no s'han pas trobat sols, ans han tingut col·laboradors de luxe: Eliseo Parra, Carles Belda, Jordi Molina, David Rosell, Pep Coca i Toni Xuclà han posat el seu granet de sorra en aquest 'Grapat de ruda'.

Curiositats

El grup va néixer l'estiu del 2000 en un autocar que feia cap al Festival Internacional de Música i Dansa de Sidmouth (Anglaterra). El 2003 va publicar 'Disc de butxaca', una maqueta en què oferia un petit tast del seu treball. També apareix als recopilatoris del Tradicionarius 2006 i 2007. El 26 de maig, Sol i Serena anirà a Bergolo (Itàlia) per presentar el nou disc.

La ruda és una planta d'olor forta, i apareix en una recepta antiga de ratafia.