El bloc de Quimi Portet, publicat en paper

  • 'Diari d'un astre intercomarcal' és el primer llibre d'una nova editorial, Comanegra

VilaWeb
Redacció
18.04.2007 - 17:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Diari d’un astre intercomarcal’ de Quimi Portet s’ha presentat amb la participació de l’autor i de l’humorista Andreu Buenafuente. El llibre, format per una selecció d’apunts apareguts durant dos anys al seu bloc, s’obre amb una ‘Biografia de l’astre’, escrita en clau de ficció per Portet mateix. El material del bloc que es publica ha estat seleccionat pels editors de Comanegra, una nova editorial que s’estrena justament amb aquest títol.Buenafuente ha destacat el sentit de l’humor de Quimi Portet, ‘la visió ‘foteta’ que té de la vida, aquest humor de català antic, que lliga molt amb el de Rusiñol’. Sobre l’humor que enllaça amb la Catalunya d’abans de la guerra, Quimi Portet ha recordat que ‘Joan Capri en va ser el continuador, i després en Sisa, que ens lliga a tots. És un humor perfectament universal amb algunes particularitats.’

Al pròleg, el periodista Albert Balanzà diu de ‘Diari d’un astre intercomarcal’ que és ‘la versió corregida i augmentada de l’univers particular de Quimi Portet’, aconseguida amb una certa interactivitat d’amics i seguidors.

El llibre té una estructura definida, però Portet creu que es pot obrir per on cadascú vulgui i que és ple d’històries divertides i rares, amb molt poca coherència. Segons que diu, el llibre ‘va néixer com una eina propagandística de la nostra, diguem-ne, carrera musical’, però en poques setmanes va fugir de l’àmbit musical i va esdevenir un punt d’aplec de bromistes de tot arreu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any