Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  30.03.2007  06:00

El govern valencià obre la porta per primera vegada a la reciprocitat amb TV3

Tresserras i Rambla avancen en la negociació, però el govern valencià només l'acceptarà si TV3 no empra la denominació País Valencià · Camps vol tancar els repetidors el 25 d'abril · Els rectors de les universitats del país també protesten conjuntament contra el tancament

Men?ame
 

El govern valencià ha obert per primera vegada la porta a un acord amb la Generalitat de Catalunya per la reciprocitat de les emissions de TV3 i de Canal 9. El conseller Joan Manuel Tresserras s'ha mostrat 'prudent, però optimista', i més tard el seu homòleg valencià, Vicent Rambla, ha confirmat que ha s'han iniciat converses. Rambla ha posat dues condicions per acceptar la reciprocitat: que TV3 abandoni la denominació País Valencià i que el govern espanyol intervingui per habilitar l'espai radioelèctic necessari. La negociació no atura el procés judicial iniciat pel govern valencià per tancar els repetidors, que vol dur a terme el 25 d'abril, el dia del tres-centè aniversari de la batalla d'Almansa.

Piqué negocia per evitar el tancament

Fins i tot Josep Piqué negocia amb el govern de Camps perquè accepti un acord de reciprocitat, però el president no s'hi avé. El PP de Catalunya ha confirmat a VilaWeb que Piqué feia de pont entre els governs català i valencià. L'anunci, el va fer ahir el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras. De primer ho va comunicar als manifestants d'Espai País Valencià i de la Plataforma per la Llengua, concentrats al parlament per protestar contra el tancament de TV3 (vegeu el vídeo), i després ho va dir, a dintre, als diputats durant la sessió de control del govern.

Segons que publica l'edició d'avui el diari Levante, però, ni la mediació del líder del PP català, Josep Piqué, no havia servit per trobar una solució al conflicte del tancament de les emissions de TV3 al País Valencià. Tot i que Piqué va parlar ahir amb el president de la Generalitat Valenciana per demanar-li que acceptés la reprocitat, Francesc Camps va dir que la voluntat del Consell era de solucionar la situació d'il·legalitat de les emissions. I va assenyalar José Montilla que, essent ministre d'Indústria, va oferir a ACPV d'emetre TV3 a través de les freqüències de la TDT.