Notícies

Divendres  30.03.2007  06:00

Proa reedita 'La japonesa' de Jordi Coca

Del mateix autor, s'acaba de publicar la versió anglesa de 'Sota la pols'

Men?ame
 

Feia uns tres anys que 'La japonesa' (Destino, Premi Josep Pla 1992), la novel·la més popular de Jordi Coca, juntament amb 'Sota la pols' (Proa/Columna, 2001), era exhaurida. Ara Proa l'ha tornat a publicar dins la col·lecció A tot vent, amb un epíleg de Jordi Malé. També acaba d'aparèixer la traducció anglesa de 'Sota la pols' ('Under the Dust'), editada per Parthian Books. El 21 d'abril l'autor presentarà el volum a la Fira de Cardiff.

Coca ha explicat a VilaWeb que fa un any i escaig va vèncer el contracte que tenia l'autor amb Destino per 'La japonesa' i Coca va negociar amb Proa una nova edició d'aquesta novel·la: 'Jo he publicat en diverses editorials (Destino, Proa, Edicions 62, Empúries...). L'últim llibre el tinc a 62, però 62 treu pocs títols a la col·lecció el Balancí i jo no volia només una edició de butxaca
per 'La japonesa', una novel·la que m'estimo molt. De comú acord amb 62 vaig parlar amb l'editor Isidor Cònsul i ens vam posar d'acord (llavors, encara no s'havia produït la concentració editorial del Grup 62)'. Per a aquesta nova edició Coca va tornar-se a llegir la novel·la, però no va considerar necessari refer el text: 'No l'he tocada. Alguna vegada he revisat algun llibre, però 'La japonesa' me la vaig tornar a llegir i tret d'un parell de canvis de puntuació, no n'he tocat res més'.