Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  27.03.2007  06:00

Compromís pel País Valencià aposta per millorar les relacions amb Catalunya i les Illes

La coalició es presenta a Barcelona

Men?ame
 

Els dirigents de Compromís pel País Valencià van exposar ahir al vespre la necessitat d'un canvi a la Generalitat valenciana en un acte a la Biblioteca Jaume Fuster. Glòria Marcos i Enric Morera van apostar per 'normalitzar' les relacions entre el País Valencià i els territoris veïns, sobretot amb Catalunya. Per exemple, adherint el govern valencià a l'Institut Ramon Llull, fomentant la reciprocitat de TV3 i Canal 9, i millorant les connexions ferroviàries.

També van participar-hi Joan Francesc Peris pels Verds del País Valencià, Carles Arnal pels Verds-Esquerra Ecologista, Pablo Rodríguez per Izquierda Republicana i Jordi Muñoz per l'Espai País Valencià. Tots els grups van rubricar fa dos mesos el pacte per a afavorir un canvi polític a la Generalitat Valenciana.

L'acord es va aconseguir el 30 de novembre de l'any passat després de mesos de negociacions, centrades sobretot en el repartiment de les candidatures electorals. El programa de la coalició propugna de 'posar fi a les polítiques antisocials, depredadores del territori i que menystenen la cultura valenciana'. EUPV presidirà les tres circumscripcions i el Bloc tindrà el número dos de València i de Castelló i el tres d'Alacant. Segons l'acord, de deu hipotètics diputats, EUPV en tindrà sis; el Bloc, tres; i el desè serà per als Verds del País Valencià.