‘Forat del Vent’, revista de cultura de Sant Andreu de Palomar, es renova

  • Passa també a format digital en els 25 anys de l'Arxiu Històric, avui Centre d'Estudis Ignasi Iglésias.

VilaWeb
Redacció
22.02.2007 - 10:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Centre d’Estudis Ignasi Iglésias,que va començar sent l’Arxiu Històric de Sant Andreu de Palomar, celebra els primers 25 anys i revitalitza la revista de cultura ‘Forat del Vent’ amb més pàgines, color i aparició a internet.
Com diu Jaume Seda, el seu president, “És un moment idoni per tornar a reprendre “Forat del vent”, que en aquesta nova etapa es pretén més ambiciós, a color, amb més planes, amb més variació de contingut…”.Si fins al moment havia sigut una humil publicació en blanc i negre de quatre pàgines, en el 25è aniversari agafa format de revista i pretén arribar a un públic més general i donar a conèixer el CEII i la seva tasca de foment i promoció dels estudis de ciències humanes i socials, particularment en tot el que té relació amb el Pla de Barcelona i, molt especialment, amb l’exvila de Sant Andreu de Palomar. Així queda reforçada la premsa andreuenca amb aquest nou format del ‘Forat del Vent’.

Martí Pous i Serra, traspassat ara fa 10 anys, va ser un del màxims impulsors de l’Arxiu Històric. L’ajuntament de Barcelona però va decidir ‘crear’ arxius històrics als ‘districtes’ i així l’Arxiu Històric andreuenc va passar a ser Centre d’Estudis Ignasi Iglésias i a ocupar l’edifici on va nèixer el poeta i dramaturg. Passats els anys, una fosca maniobra d’un polític de baix nivell que s’havia introduït a la Junta del CEII, éssent conseller de cultura del ‘districte’, va retallar a fons la subvenció de l’entitat, que a punt va estar de desaparèixer, i va intentar buidar de contiguts el Centre d’Estudis, passant l’atenció al públic andreuenc a funcionaris barcelonins.

El CEII segueix però recopilant dades, batallant per a que no es malmeti el patrimoni andreuenc, minvat per l’especulació, com en el cas de l’aqüeducte romà o el molí del Rec, i transmetent-ho amb la col·lecció ‘Llibres de Finestrelles’ i la revista ‘Forat del Vent’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any