Notícies

Dissabte  27.01.2007  06:00

Dictada Occitana a Barcelona

L'acte s'ha fet simultàniament en una trentena de ciutats on es parla la llengua d'oc

Men?ame
 

L'occità es reivindica avui amb la celebració d'un dictat simultani en una trentena de ciutats d'Occitània i, també, com ja ve fent-se fa anys, a Barcelona. L'acte, organitzat pel Centre d'Agermanament Occitano-Català (CAOC), ha aplegat aficionats i estudiosos d'aquesta llengua a la seu del departament d'Ensenyament. L'occità té prop de 900.000 parlants i és la llengua oficial de la Vall d'Aran, reconeguda pel nou estatut de Catalunya.

El dictat s'ha fet simultàniament a Barcelona, Airòs, Aurenja, Bordèu/Pessac, Canas, Carbona, Castras, Charreç, Espalion, Foish, Gramat, Granada, La Barraca de Fraisse, Lavercantièra, Lempdes Limonha en Quercy, Mende, Milhau, Montalban, Monteilimar, Monhòrt-en-Chalossa, Narbona, Niça, Nimes, Orlhac, Ortès, Puègnautièr/Carcassona, Santa Flor, Seilhac, Setème-de-Provença i Vilanòva d’Òlt.

Els guanyadors han obtingut com a premi un curs d'occità d'una setmana durant el mes d'agost a l'Escola Occitana d'Estiu de Vilanova d'Òlt. A l'acte, que té el suport de la Generalitat, s'hi han adherit totes les universitats del país.