Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  19.01.2007  06:00

El Kyrill, més dèbil, es dirigeix cap a Rússia

Ha deixat més de quaranta morts al centre i nord d'Europa

Men?ame
 

Segons les últimes dades, quaranta-vuit persones han mort al nord i al centre d'Europa a causa del temporal Kyrill, desfermat sobretot a Alemanya, França, la Gran Bretanya, els Països Baixos, amb un vent de més de dos-cents quilòmetres l'hora. Aquesta ventegada ha estat la causa principal de les víctimes, les qual han trobat la mort aixafades per arbres o edificis, o bé atrapades per accidents de trànsit. Avui el Kyrill ha arribat a Polònia i Txèquia.

Ara el temporal, ja més dèbil, es dirigeix cap a Rússia. La Gran Bretanya i Alemanya han estat els països més afectats, amb catorze i dotze víctimes mortals, respectivament. A Alemanya ahir els vents van arribar als 200 quilòmetres per hora i el govern va haver de decretar l'estat d'excepció a Berlín. El trànsit ferroviari es va haver de tallar del tot i no s'ha reprès fins avui al migdia. Els forts vents també van obligar a cancel·lar nombroses connexions aèries.

Al Regne Unit, on hi ha hagut una desena de morts, ahir la ventegada va arribar als 115 quilòmetres l'hora i moltes llars es van quedar sense electricitat. Londres n'ha estat especialment tocada, amb greus dificultats de transport. A Heathrow, l'aeroport principal, ahir es van haver d'anul·lar 123 vols, i això va afectar, de retruc, molts altres aeroports, com el del Prat.

Avui el Kyrill ha continuat fent estralls a Txèquia, on s'han comptabilitzat quatre morts. Un milió de persones es van quedar sense electricitat ahir a la nit, segons el govern del país.