‘Èric i l’exèrcit del Fènix’ arriba al teatre

  • Ja es poden comprar entrades per l'obra que s'estrenarà a finals de gener

VilaWeb
Redacció
26.12.2006 - 13:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Per increïble que us sembli, tot el que veureu va passar de debò’, afirma Víctor Alexandre, autor de l’obra ‘Èric i l’exèrcit del Fènix’. Hi narra com va canviar la vida d’Èric Bertran quan fa dos anys vint guàrdies civils van irrompre a casa seva acusant-lo de terrorisme i finalment va haver d’anar a declarar a Madrid. El jove de Lloret havia enviat un correu electrònic a conegudes empreses demanant-los que etiquetessin els seus productes en català, signant com a cap de l’Exèrcit del Fènix.El Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès estrenarà l’obra, basada en el llibre que va escriure Bertran, el dia 26 de gener; però les entrades ja es poden comprar.

‘L’obra, explica Alexandre en el seu bloc, ‘se centra en les conseqüències que aquests fets van tenir no tan sols en la vida de l’Èric, sinó també en la dels seus pares i del seu germà’. Després d’aquells fets, Bertran va patir assetjament escolar, segons va denunciar a diferents mitjans de comunicació.

Per l’escriptor, els interrogatoris que va patir Bertran per part de la fiscal i la psicòloga de l’Audiència Nacional espanyola constitueixen ‘un al·lucinant viatge al passat, i que evidencien la situació real en què es troben la llengua i els drets humans al nostre país’. L’obra es representarà en diferents ciutats del país després de l’estrena a Sant Cugat.

‘Èric i l’exèrcit del Fènix’, dirigida per Pere Planella, ha estat produïda per Zitzània Teatre i entre els intèrprets hi ha Rosa Andreu, Marcel Borràs, Xavi Fernàndez, Santi Ibáñez i Carol Muakuku.

Enllaços
Webs relacionades dins Nosaltres.Cat: Antirepressió.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any