Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  23.12.2006  17:30

Jornada de protestes contra l'alt preu de l'habitatge

S'han convocat manifestacions a la tarda al Principat, el País Valencià i les Illes

Men?ame
 

Avui tornarà a ser un dia de mobilitzacions per a reivindicar un habitatge digne per a tothom i per a fer evident la dificultat que tenen milers de persones per comprar-se un pis. La Plataforma per un habitatge digne ha convocat manifestacions a diferents ciutats, a les cinc de la tarda: a Barcelona, València, Castelló, Elx, Benidorm i Maó, entre d'altres. Amb un clam unitari, es vol pressionar els governs perquè posin pre a l'especulació urbanística i a l'escalada de preus.

Sota el lema 'No torno a casa per Nadal perquè encara no me n'he anat', els manifestants volen evidenciar les dificultats per a accedir a un habitatge en condicions. La Plataforma ha fet públic un manifest, amb catorze reivindicacions, entre les quals destaquen: reclamar als governs una major despesa pública per a l'habitatge protegit, més mesures de pressió fiscal en relació als habitatges de propietat i la creació d'una agència que vetlli contra el frau immobiliari.

A Barcelona, la manifestació sortirà de la plaça de Catalunya; a València, de la plaça Sant Agustí; a Castelló, de la plaça Maria Agustina; a Elx, de la plaça Baix; a Benidorm, de la plaça de l'ajuntament; i a Maó, de la plaça de la Constitució.

El GOB s'adhereix a les protestes

La manifestació de Maó tindrà el suport del GOB Menorca, que aprofitarà l'ocasió per a denunciar els abusos urbanístics que s'estan produint a les Illes. L'entitat ecologista destaca que 'l'especulació que es produeix en els terrenys que passen de rústic a urbanitzable genera uns rèdits econòmics que no provenen de cap activitat productiva. En moltes ocasions aquestes operacions venen acompanyades d’informació privilegiada i estan a la base de les nombroses corrupcions urbanístiques que s’estan destapant arreu'.