(18/12) Toni Roderic recull els dolços tradicionals de la Marina Alta en el seu nou llibre

  • Destaca que les dones han mantingut este patrimoni gastronòmic

VilaWeb
Redacció
17.12.2006 - 22:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

foto Canfali Marina AltaDes del convenciment que la cuina de la Marina Alta és probablement la més rica del País Valencià en quant a varietat, Toni Roderic ha recollit la rica tradició de la rebosteria de la comarca en un llibre, en el qual el lector trobarà receptes fàcils d’elaborar i consells bàsics per als qui no s’han atrevit a preparar-les. Roderic, que ha renunciat als seus drets d’autor en favor del col.legi Raquel Payà i el Centre Ocupacional de La Xara, va destacar durant la presentació del llibre el paper de les dones que han mantingut viu este patrimoni gastronòmic.

foto Canfali Marina AltaEn Els dolços tradicionals de la Marina Alta, apareixen propostes tan apetitoses com la coca maria en les seues diferents varietats, els bunyols, les confitures i melmelades de fruites, les mones de Pasqua o els pastissets de moniato. L’autor no s’ha oblidat de la pilota dolça o de les begudes i licors dolços.

L’autor va explicar que fer dolços és una cosa complicada i que els resultats depenen moltes voltes del tipus de forn. Per això va animar als lectors a que facen proves. A més, va advertir que ha adaptat les receptes als nous temps ja que el gust actual tendeix a reduir les quantitats de sucre.

El llibre és el segon de la col·lecció La nostra cuina, que va iniciar fa dos anys amb les receptes que va recopilar sobre la cuina marinera de Dénia.

Este manual gastronòmic, com el va qualificar el presentador del llibre, Jordi Sanchis, és una reflexió sobre el Paradís, perquè la rebosteria és tan antiga com l’home.

En la taula van estar presents el regidor de Cultura de Dénia, Pau Reig, i el restaurador Pep Romany, els que també van lloar la qualitat d’esta guia gastronòmica davant d’un saló d’actes de la casa de la cultura ple a sobreeixir. Dos mil exemplars s’han posat a la venda.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any