17.12.2006 - 22:00
Des del convenciment que la cuina de la Marina Alta és probablement la més rica del País Valencià en quant a varietat, Toni Roderic ha recollit la rica tradició de la rebosteria de la comarca en un llibre, en el qual el lector trobarà receptes fàcils delaborar i consells bàsics per als qui no shan atrevit a preparar-les. Roderic, que ha renunciat als seus drets dautor en favor del col.legi Raquel Payà i el Centre Ocupacional de La Xara, va destacar durant la presentació del llibre el paper de les dones que han mantingut viu este patrimoni gastronòmic.
En Els dolços tradicionals de la Marina Alta, apareixen propostes tan apetitoses com la coca maria en les seues diferents varietats, els bunyols, les confitures i melmelades de fruites, les mones de Pasqua o els pastissets de moniato. Lautor no sha oblidat de la pilota dolça o de les begudes i licors dolços.
Lautor va explicar que fer dolços és una cosa complicada i que els resultats depenen moltes voltes del tipus de forn. Per això va animar als lectors a que facen proves. A més, va advertir que ha adaptat les receptes als nous temps ja que el gust actual tendeix a reduir les quantitats de sucre.
El llibre és el segon de la col·lecció La nostra cuina, que va iniciar fa dos anys amb les receptes que va recopilar sobre la cuina marinera de Dénia.
Este manual gastronòmic, com el va qualificar el presentador del llibre, Jordi Sanchis, és una reflexió sobre el Paradís, perquè la rebosteria és tan antiga com l’home.
En la taula van estar presents el regidor de Cultura de Dénia, Pau Reig, i el restaurador Pep Romany, els que també van lloar la qualitat d’esta guia gastronòmica davant d’un saló d’actes de la casa de la cultura ple a sobreeixir. Dos mil exemplars s’han posat a la venda.