01.12.2006 - 19:23
Isma Prados, el cuiner del programa de TV3 ‘La cuina de l’Isma’, acaba de presentar el seu tercer llibre, ‘Els meus clàssics’ (La Magrana). A diferència dels dos primers, lligats a les receptes del programa televisiu, aquest volum el dedica a reinterpretar la cuina tradicional, incidint, sobretot, en les bases de la cuina catalana. Aporta vint-i-cinc plats clàssics, que no ha explicat per televisió. Un llibre popular i divulgatiu, diu el cuiner.’No es pot arribar a l’art sense passar per l’artesania’ diu Isma Prados. També explica que en els receptaris tradicionals, com els de Jaume Fàbregas o Josep Lladonosa, hi troba a faltar una bona explicació de les bases per fer la majoria de plats de la cuina tradicional catalana. Prados parla del sofregit, el brou i la picada com el ‘triumvirat de la cuina catalana’. I a les bases de la cuina dedica la primera part del llibre. La segona part aporta receptes com ara un arròs de pintada, uns rapets a l’all cremat, una crema de galeres, una cuixa de xai rostida al forn…
‘Jo em defineixo a través d’una cuina natural. Sóc més evolutiu que eclèctic. En tot el llibre no faig servir ni un sol cop el ‘turmix’, només el morter, la paella i el forn’.