Músics d’ací i de fora reten homenatge a Sopa de Cabra

  • 'Podré tornar enrere' està dedicat especialment al guitarrista Joan Cardona 'Nyinyin', mort el 2002

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.11.2006 - 13:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

No és pas un disc recopilatori, tot i que recull el bo i millor del llegat musical del grup Sopa de Cabra. És un tribut que uns quants cantants d’aquí i de fora han fet a una de les bandes més representatives de la fornada de rock en català. Avui s’ha presentat el disc ‘Podré tornar enrere. Un tribut a Sopa de Cabra’ (Música Global), que ha servit per reunir, de nou, després de la separació el 2001, tots els components de la banda liderada per Gerard Quintana.Entre els artistes que han participat en el projecte, dirigit pel periodista Pep Blay, hi ha Gossos, Lax’n’Busto, Gerturdis, Jofre Bardagí i la Troba Kung Fu, i també de fora, com ara Amaral, Pereza i Bumbury. Tots els interpreten cançons que han passat a formar part de la història del pop-rock en català: ‘Camins’, ‘El far del sud’, ‘Els teus somnis’, ‘Instants del temps’ i ‘Podré tornar enrere’. A més a més, el disc inclou un ‘bonus track’, una peça dedicada a Joan Cardona ‘Nyinyin’, el que fou guitarrista dels Sopa de Cabra i que va morir pocs mesos després de la dissolució de la banda. La peça es titula ‘Seguirem somniant’ i és la primera composta per Sopa de Cabra d’ençà de la separació.

Durant la presentació, Pep Blay ha dit que ‘Sopa de Cabra és la banda que va revolucionar el rock en català’ i que ‘ningú no pot posar en dubte que van ser els primers en fer esclatar la bombolla de la nova generació de músics que cantava rock en català’. La selecció dels artistes, segons el periodista, no ha estat aleatòria, ans segueix els mateixos paràmetres que caracteritzaren Sopa de Cabra: lletres acurades i pròximes al públic, qualitat, dignitat, popularitat i projecció estatal. Així les coses, de les quinze col·laboracions, cinc són d’artistes catalans reconeguts al nostre país; cinc artistes catalans amb reconeixement a l’estat espanyol, i cinc d’origen espanyol. Gerard Quintana, líder de la banda, ha dit que tot i que es mira els homenatges amb la distància necessària, se sent molt orgullós del disc, especialment per l’homenatge a Nyinyin. Respecte de la cançó que tanca el disc, el seu compositor, Josep Thió, ha dit que la va començar a composar quan estava malalt i ‘transmet el sentiment de tristesa quan perds algú que t’estimes molt’. L’altra columna de Sopa de Cabra, Francesc Lisicic ‘Cuco’ ha dit que el mèrit d’aquest disc és la possibilitat de reunir una colla de bons artistes.

Disc d’or per ‘Bona nit, malparits’

Durant la presentació també s’ha lliurat als Sopa de Cabra el disc d’or per ‘Bona nit, malparits’, el disc i DVD aparegut el 2002 que recollia el darrer concert fet a la Sala Razzmataz de Barcelona. El disc d’or, recordem-ho, certifica la venda de més de cinquanta mil còpies.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any