Notícies

Dijous  19.10.2006  06:00

Tres entitats cristianes denuncien la Conferència Episcopal Espanyola

Ho fan davant del Tribunal de la Rota, pels continguts de la COPE

Men?ame
 

El Centre d'Estudis Francesc Eiximenis, la Lliga Espiritual Mare de Déu de Montserrat i l'Associació Cristianisme al Segle XXI han passat a l'acció. Cansats dels continguts que emet diàriament l'emissora COPE, han denunciat la Conferència Episcopal Espanyola al Tribunal de la Rota del Vaticà, convençuts que els continguts de l'emissora radiofònica són incorrectes des del punt de vista moral i que tampoc no s'ajusten al dret canònic.

Jordi Llisterri, membre de la Junta del Centre Eiximenis, ha explicat a VilaWeb que es tractava d'un procés judicial 'normal', que segueix la via canònica en lloc de la civil. De fet, la denúncia, la van presentar a la màxima instància judicial de l'Església el mes de juliol, posteriorment la van notificar als bisbes catalans i ara s'han decidit a fer-la pública. Llisterri diu que, de moment, no han obtingut resposta, i tot i que són conscients que és improbable que el tribunal vaticà condemni la Conferència Episcopal Espanyola, van decidir-se a tirar-la endavant perquè estan convençuts que el dret canònic els empara.

La COPE i l'anticatalanisme

Les tres entitats reclamen a la Conferència Episcopal Espanyola, com a accionista majoritari de la COPE, que prengui les mesures necessàries per a modificar la línia editorial de programes com 'La mañana' o 'La linterna'. També reclamen que la Conferència assumeixi els fets denunciats i el dany causat, i que insti els agents causants a reparar degudament la dignitat i la fama de les persones i institucions ofeses i perjudicades.

A Catalunya s'han debatut molt, i en molt diversos sectors, els continguts de la COPE, que moltes veus acusen de ser un dels principals mitjans de comunicació que instiguen l'anticatalanisme a l'estat espanyol. Al final del 2005, el Consell de l'Audiovisual de Catalunya va emetre un informe molt crític amb l'emissora, i els bisbes catalans han expressat en repetides ocasions la seva preocupació per la implicació de l'Església en l'emissora.