Notícies

Dijous  28.09.2006  20:15

Montserrat Abelló, poeta d'honor a Sant Cugat

El VI Festival de Poesia és dirigit enguany per l'escriptor Biel Mesquida

Men?ame
 

El VI Festival de Poesia de Sant Cugat, que enguany es farà del 18 al 21 d'octubre, ha elegit poeta d'honor Montserrat Abelló (Tarragona, 1918). El VI Festival és el primer que dirigeix l'escriptor Biel Mesquida, el qual s'ha basat en el lema, 'Llegir és fer poesia', i es clausurarà, com cada any, amb la Nit de Poesia. Hi participaran: Narcís Comadira, Dolors Miquel, Perejaume, Albert Roig... Consulteu tota la programació (en pdf).

Biel Mesquida, Premi Nacional de Cultura (literatura) 2005, ha volgut que la poesia no fos present únicament a l’escenari, sinó també en espais de la vida quotidiana com carrers, bars, galeries d’art, llibreries, escoles... Entre les activitats previstes hi ha un cicle de taules rodones, sota el títol 'Mescladissa a les llibreries', el concert de Miquel Poveda, 'Desglaç' i el recital d'Enric Casasses 'Precaució: Obres!' Al monestir hi haurà la instal·lació 'Simfonia', i el claustre serà el paisatge d'un 'Passeig peripoètic'.

Durant l'acte de presentació del festival, Montserrat Abelló ha dit que acceptava el reconeixement perquè s'havia convertit, per edat, en la degana de les poetesses catalanes. I Mesquida n'ha destacat no solament la poesia, que l’entusiasma, sinó també la vida, 'de pel·lícula, tota memòria històrica viva'.