Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  15.06.2006  06:00

'Google pot ser molt complicat per a una persona gran'

La periodista Mercè Molist publica 'Ciberavis' per iniciar la gent gran en la xarxa

Men?ame
 

Mercè Molist, periodista manlleuenca especialitzada en el món digital, acaba de publicar 'Ciberavis', un manual per a 'joves de més de cinquanta anys' que volen aprendre a navegar per internet, editat per Viena Edicions. Molist parla en aquesta entrevista amb VilaWeb de com la xarxa pot enriquir i facilitar la vida diària de la gent gran, però també de les dificultats que han de superar quan s’hi connecten.

On ha investigat la relació que tenen els avis amb la tecnologia?
Principalment m'he basat en gent gran del meu entorn: pares, família..., meus i d’amigues. La Montserrat Font, per exemple, és la mare de la Maria, una amiga de la llista de les Ciberdones; el Salustino Piqueras és el pare de la Mercè Piqueras, una altra amiga. La meva mare, que ha entrat a internet fa molt poc, m'ha ajudat a veure els errors que comet la gent gran i les dificultats que ha de vèncer. Per exemple, a ella, li costa molt de fer servir el ratolí, no coordina..., i aquest és un problema general de la gent gran que es connecta. Allò que un nen petit fa naturalíssimament, a una persona gran, li costa moltíssim.

Entrar a internet té dues fases: la primera, aprendre a fer anar un ordinador, i la segona, ficar-se a internet. Però, si no tens la base, malament. Per això al llibre explico què és un ordinador, com s'engega... Tinc amics que són tècnics informàtics i s'han trobat amb gent que truca al servei tècnic perquè no sap engegar l'ordinador!