Notícies

Dimecres  10.05.2006  12:25

Carles Bonet anuncia que els quatre senadors d'ERC s'abstindran en la votació de l'estatut

Maragall i Zapatero es reuneixen mentre es fa el ple del Senat que ha d'aprovar l'estatut · El PSC insinua que Maragall pot decidir avui o demà la sortida d'ERC de l'executiu · Carod avisa que l'expulsió d'Esquerra farà difícil de repetir el tripartit · Macias diu que CiU 'tornarà a ser protagonista' la tardor vinent

Men?ame
 

Carles Bonet, d'ERC, que ha parlat en nom de l''Entesa Catalana de Progrés, ha dit que els quatre senadors del partit s'abstindrien, que no podien votar no perquè el PP no es mereixia una victòria per la llarga campanya contra l'estatut i el Principat. Ara, els representants dels grups del Senat ja són al torn de rèpliques i falta poc perquè arribi el moment de la votació final. Per una altra banda, els presidents Pasqual Maragall i José Luis Rodríguez Zapatero s'han reunit avui entre les sis i les set del vespre a l'edifici del Senat mentre a la cambra es debatia per última vegada la reforma de l'estatut del Principat.

Al Senat, el portaveu de CiU en aquesta cambra, Pere Macias, ha elogiat el text que se sotmet a votació en el ple, ha remarcat el protagonisme de la federació en la negociació i ha dit que 'quan l'estatut es comenci a aplicar la pròxima tardor, CiU tornarà a ser protagonista'. Macias també ha defensat el text final del títol de drets i deures i ha criticat la postura del Partit Popular, que com era previsible, s'ha oposat rotundament a l'estatut en el debat.

Per la seva banda, el portaveu de l'Entesa Catalana de Progrés, Isidre Molas (PSC) ha defensat que el nou estatut és molt millor que el vigent, més adequat als nostres temps, i ha criticat amb duresa el PP per dir que trenca la unitat de l'estat. Molas també ha dit que el nou estatut serà l'estatut de tothom quan s'aprovi, fins i tot d'aquells que ara no hi estan d'acord.

Mentrestant creix la incertesa sobre el futur d'ERC en el govern, sobretot des que avui la vice-presidenta del PSC, Manuela de Madre, ha dit que era 'molt possible que el govern, tal com és ara, canviï', per decisió, d'aquí a poques hores, de Maragall. A més, el secretari d'organització dels socialistes, José Zaragoza, també ha assegurat que fóra incoherent de mantenir ERC al govern, ara que ha optat per demanar el no al referèndum.