06.04.2006 - 06:00
Al paratge Mas Martines de les Escaules, lempresa Ben Q-it hi elabora escalivada envasada al buit. En aquestes instal·lacions, shi produeix un centenar de quilos descalivada diaris, segons apunta Josep Maria Llavanera, el qual, juntament amb la seva dona, Anna Maria Solano, sencarreguen de lelaboració i del repartiment del producte. Ben Q-it és la primera empresa de la comarca que es dedica a aquesta activitat i la segona de la demarcació de Girona.
Lescalivada senvasa en safates que porten una vàlvula de seguretat, la qual permet posar la safata al microones sense necessitat dhaver-la dobrir. Té una caducitat de tres mesos i lúnic conservant que hi posem és loli doliva verge, remarca Llavanera. La distribució es farà en botigues, supermercats i restaurants. Llavanera destaca que serà una garantia per als restaurants, ja que suposarà un estalvi de feina a la cuina. Ben Q-it utilitza la ceba de Figueres com a producte autòcton.
Més informació al Setmanari de l’Alt Empordà.