La ‘Plataforma pel dret de decidir’ anuncia que continuaran les mobilitzacions

  • Una marxa multitudinària col·lapsa el centre de Barcelona i qüestiona el debat sobre l'estatut i l'actitud de Madrid · L'organització xifra la participació en 700.000 persones · Els manifestants van ocupar tot el trajecte entre la Plaça Espanya i la Plaça Catalunya

VilaWeb

+ A la web de la plataforma pel dret a decidir podeu trobar la valoració posterior a la manifestació.

+ "Centenars de milers de catalans proclamen que Catalunya és una nació amb dret a decidir": la crònica d'El Punt sobre la manifestació d'ahir.

+ Podeu comentar com heu viscut la manifestació en aquest fòrum de VilaWeb

+ Especial de Nació Digital sobre la manifestació.

+ La manifestació vista a través de diversos blocs

+ Més comentaris als Blocs de MÉSVilaWeb.

+ El ressó de la manifestació, a la premsa d'avui.

+ Valoració definitiva de participació feta per Contrastant.

+ Pasqual Maragall comenta l'èxit de la manifestació des del seu bloc personal.

Redacció
18.02.2006 - 18:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Milers de persones han acudit aquest dissabte a la crida que havia fet la Plataforma Tenim el dret de decidir. La manifestació ha ocupat completament la Gran Via des de la Plaça Espanya a la Plaça Catalunya, en un ambient lúdic i reivindicatiu, amb crits que reclamaven el dret de decidir i la independència.
La Plataforma convocant de la concentració ha dit de matinada que “pren nota del missatge rebut de la ciutadania i es responsabilitza de seguir donant continuïtat a la mobilització social defensant que som una nació i tenim el dret de decidir”. L’abast de la mobilització, la més important viscuda a Barcelona de de les grans mobilitzacions contra la guerra de l’Irac, ha sorprés molts observadors polítics ja que només comptava amb el suport explícit d’ERC. En aquest sentit consideren que s’ha obert un nou cicle en relació al debat sobre l’estatut i les reivindicacions nacionals.

La Plataforma anuncia que seguirà amb les mobilitzacions
Diumenge al matí la Plataforma ha anunciat en una reunió de premsa que continuarà les mobilitzacions i que la manifestació d’ahir és un símbol de la capacitat d’organització i mobilització del país.A la manifestació, s’hi havien apuntat més de tres-cents autocars arribats de tot el territori català, i hi donaven suport més de cinc-centes entitats del món cultural, associatiu i social. El seu volum i el to sentit han capgirat el debat polític i representa un qüestionament clar del procés de l’estatut a Madrid. En arribar a la Plaça Catalunya la diputada d’ERC per Girona, Maria Mercè Roca, ha recordat la figura del polític i activista Francesc Ferrer i Gironès, traspassat ahir per causa d’un càncer. Posteriorment s’ha llegit en diverses ocasions el manifest de la convocatòria i hi ha hagut diverses actuacions

L’organització ha vist superades les espectatives de participació i ha qualificat la cita d’autèntic èxit. Segons la Guàrdia Urbana, la participació voreja les cent vint-i-cinc mil persones, mentre que els organitzadors han xifrat finalment la participació en 700.000 persones. Contrastant ja ha fet una primera avaluació de les xifres, i calcula que hi han participat 70.000 persones. Sigui com sigui, s’ha convertit en una de les manifestacions més multitudinàries d’ençà de les contràries a la guerra de l’Irac. De fet, segons que ha pogut comprovar VilaWeb, la capçalera de la manifestació ha passat per la confluència entre la Gran Via i el carrer d’Entença a dos quarts de sis, mentre que els ultims manifestants han passat quan faltaven deu minuts per les set del vespre.

Enllaços
Especial amb imatges de la manifestació.
Especial amb imatges de la manifestació a la confluència entre la Gran Via i el carrer d’Entença.
Més informació a les edicions de Gandia, Badalona i Sant Andreu de Palomar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any