Ventura Pons estrena la tragicomèdia ‘Animals ferits’

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.02.2006 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dos anys després d’estrenar ‘Amor idiota’, Ventura Pons torna a l’actualitat amb el nou film, ‘Animals ferits’. Si ‘Amor idiota’ es basava en el llibre homònim de Lluís-Anton Baulenas, el que s’estrena avui pren per referència ‘Animals tristos’, de Jordi Puntí. Concretament, es basa en tres contes dels sis que té l’obra editada per Empúries el 2002, una obra que ara s’acaba de reeditar amb els protagonistes del film a la portada.El film, que el director qualifica de tragicomèdia, s’acosta a l’estil de ‘El perquè de tot plegat’ (1994). Tres històries independents, però que s’entrecreuen. Silvio és un home que duu una doble vida: amb la seva dona, Marcia, addicta a les infusions de coca i aspirina, i la seva amant, Claudia, una famosa interiorista. Irina, que és la recepcionista de l’hotel on els amants es troben de manera esporàdica, és casada amb Daniel. Al costat d’on viuen, hi treballa Jorge Washington, un immigrant peruà que té una relació amorosa amb la minyona de Sílvio i Marcia.

El repartiment del film és format per Jose Coronado, Cecilia Rossetto, Aitana Sánchez-Gijón, Marc Cartes, Cristina Plazas, Patricia Arredondo i Gerardo Zamora, amb la veu d’Abel Folk, que fa de narrador. ‘Animals tristos’ és la dissetena producció de Ventura Pons, un dels directors catalans més internacionals i valorats per la crítica, no sols d’ací sinó també de fora. Els seus films han participat en certàmens dels Estats Units, de Turquia, de l’Uruguai, de Xile, de Polònia i de Suècia.

‘Animals tristos’ s’estrenarà en català a catorze sales del Principat: a Barcelona (quatre sales), Girona (2 sales), Arenys de Mar, Lleida, Manresa, Mataró, Olot, Sabadell, Vilafranca del Penedès i Vic.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any