Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  04.01.2006  12:12

Avui és el Dia Mundial del Braille

Men?ame
 

Avui, 4 de gener, és el Dia Mundial del Braille, en homenatge a Louis Braille (1809-1852), l'inventor d'aquesta escriptura que va revolucionar la vida dels cecs. Braille va néixer el 4 de gener de 1809 a Coupvray, a prop de París, i als tres anys va perdre la vista a conseqüència d'un accident domèstic. Als deu va anar a estudiar a l'Institut de Joves Cecs francès, i va ser en aquest mateix institut on més tard va inventar l'alfabet Braille.

Aquest sistema d'escriptura es basa en seixanta-quatre caràcters formats per punts (d'un a sis) que s'imprimeixen en relleu i que permeten de llegir per tacte. Malgrat tot, l'ús del Braille no es va estendre fins després de la seva mort, de tuberculosi (1852). Des d'aleshores, cap altre sistema no ha pogut substituir el Braille, ni tan sols les noves tecnologies.

En ocasió del Dia Mundial del Braille, la pàgina de Google desitja un feliç aniversari a aquest francès genial. La felicitació, oculta sota el nom de Google en Braille que encapçala la pàgina, es revela en col·locant-hi el cursor al damunt.