Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  15.10.2005  06:00

El Tribunal del Deute Ecològic jutja a Barcelona els abusos contra el Tercer Món

Men?ame
 

El Tribunal de Barcelona sobre el Deute Ecològic jutja avui les actuacions d'empreses multinacionals a l'Amèrica Llatina i l'Àfrica. L'acte, que es fa a la Facultat d'Econòmiques de la UB, vol denunciar l'impacte de la implantació de Repsol a l'Equador, els abusos d'Unión Fenosa a Colòmbia, els efectes en la fauna marina xilena per l'acció de Pescanova i les conseqüències de la introducció de la perca del Nil al llac Victòria.

Dels membres del Tribunal, esmentem el president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, la catedràtica d'Economia Internacional de la Universitat Autònoma de Barcelona, Miren Etxezarreta, i la presidenta de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya, Montserrat Puig. A més, hi participen afectats i testimonis dels casos que es denuncien. El Tribunal de Barcelona sobre el Deute Ecològic és la vista prèvia a la sessió del Tribunal Internacional sobre el Deute Extern, que es farà a Madrid els dies 22 i 23 d'octubre, per a jutjar la política de gestió de deute extern del govern espanyol i dels organismes financers internacionals.