Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  14.08.2005  06:00

Plim

Men?ame
 

Aquest nom estrany és propi d'una beguda típica de Reus. El Plim es fabrica des del 1928, quan en Joan Gili va començar a comercialitzar-la. Encara que només es tracta d'una barreja de sucs de fruites i tan sols es ven a Reus, té partidaris afèrrims. També es fa servir, durant les festes majors de Reus, per fer masclet, una barreja de vermut de Reus i Plim que és la beguda oficial de la festa. Segons les males llengües, el nom de Plim ve de la resposta d'un dels comercials de l'empresa quan es va començar a fabricar; segons es diu, en demanar-li quin nom posaria a la beguda, ell va contestar 'A mi plim!'.

> Amb l'estiu i la calor les begudes fresques, siguin amb alcohol o sense, alegren la vida. És per això que enguany VilaWeb destacarà una beguda cada dia durant el mes d'agost. Us en donarem el nom, la procedència i la composició, perquè aquells qui volgueu fer experiments proveu d'elaborar-les a casa.... fer un burret potser és fàcil, però què me'n dieu de fer orxata o aromes de Montserrat?