Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  24.05.2005  20:00

Pla i Camps anuncien un acord sobre la reforma de l'estatut valencià

Socialistes i populars han negociat avui durant tot el dia

L'estatut preveu una agència tributària valenciana

Men?ame
 

El president de la Generalitat valenciana, Francesc Camps (PP), i el secretari general del PSPV, Ignasi Pla, han arribat avui a un acord sobre la reforma de l'estatut valencià. Membres dels dos partits han negociat durant tot el dia per materialitzar l'acord, que ja es perfilava al migdia. L'acord inclou la creació d'una Agència Tributària valenciana, que gestionaria impostos propis i cedits amb col·laboració amb l'agència tributària estatal. Aquest era un dels punts als quals s'oposava el PP però que finalment s'ha inclòs en el nou estatut. La reforma de l'estatut l'aprovaran les Corts el pròxim 1 de juliol, data simbòlica en què l'any 1982 també es va aprovar la norma marc de l'autogovern. Camps i Pla han anunciat l'acord en una compareixença conjunta al pati del Palau de Benicarló. PP i PSPV presentaran per registre la proposició de llei de reforma de l'Estatut dijous que ve i diumenge es realitzarà una presentació formal de l'acord al Palau de la Generalitat. El portaveu d'EUPV a les Corts, Joan Ribó, considera que la solució pel finançament 'sembla de compromís' i a priori veu la reforma 'insuficient'. El secretari general del Bloc Enric Morera s'ha mostrat 'escèptic' respecte del contingut i ha exigit una reunió amb els ponents de la reforma.

El president de la Generalitat valenciana, Francesc Camps (PP), i el secretari general del PSPV, Ignasi Pla, han arribat avui a un acord sobre la reforma de l'estatut valencià. Membres dels dos partits han negociat durant tot el dia per materialitzar l'acord, que ja es perfilava al migdia. L'acord inclou la creació d'una Agència Tributària valenciana, que gestionaria impostos propis i cedits amb col·laboració amb l'agència tributària estatal. Aquest era un dels punts als quals s'oposava el PP però que finalment s'ha inclòs en el nou estatut. La reforma de l'estatut l'aprovaran les Corts el pròxim 1 de juliol, data simbòlica en què l'any 1982 també es va aprovar la norma marc de l'autogovern. Camps i Pla han anunciat l'acord en una compareixença conjunta al pati del Palau de Benicarló, acompanyats del síndic del PP, Serafín Castellano, i dels portaveus socialista, Toni Such, i del popular Rafael Maluenda. PP i PSPV presentaran per registre la proposició de llei de reforma de l'Estatut dijous que ve i diumenge es realitzarà una presentació solemne i formal de l'acord al saló de Corts del Palau de la Generalitat.
El portaveu d'EUPV a les Corts, Joan Ribó, considera que la solució pel finançament 'sembla de compromís' i a priori veu la reforma 'insuficient'.
El secretari general del Bloc Enric Morera s'ha mostrat 'escèptic' respecte del contingut i ha exigit una reunió amb els ponents de la reforma.