La tertúlia proscrita

El castelloní Josep Coderch és el nou ambaixador al Brasil.

VilaWeb
Redacció
06.03.2001 - 07:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Consell de Ministres va designar divendres passat ambaixador de l’Estat Espanyol a la República Federativa del Brasil el castelloní Josep Coderch, que des de 1997 és ambaixador a Bulgària.
Josep Coderch i Planas va néixer el 17 de març de 1947 a Castelló és llicenciat en Dret i en Ciències Polítiques i va ingressar el 1974 a la Carrera Diplomàtica.
Coderch havia ocupat la Secretaria General del Gabinet del President del Govern estatal en temps d’Adolfo Suarez. El 1979 va ser escollit president d’UCD a Girona i, el 1980, va passar a ocupar el càrrec de governador civil de Barcelona. Després de treballar uns anys a l’ambaixada espanyola a l’Argentina, el 1987 va ser elegit diputat del Parlament Europeu pel CDS, el 1989 va ser nomenat cònsol General d’Espanya a Amsterdam i, posteriorment, director de Relacions Exteriors del Comitè Organitzador de Barcelona’92. El 1994 el van fer director de l’Escola Diplomàtica i des de 1997 era Ambaixador d’Espanya a Bulgària.
Josep Coderch de sempre ha estat molt vinculat al nostre municipi des d’on ha engegat diverses campanyes de cooperació amb orfenats i asils de veterans de Bulgària.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any