La temporada del moixerno segueix amb forca

Redacció

28.05.2000 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Malgrat que l’hivern ha estat anormalment sec, les pluges d’abril i el temps excel.lent de maig, amb calor i xafecs diaris, la temporada del moixerno, sense ser excepcional, ha donat ja bons fruits.
Diariament, gernacions de boletaires envaeixen les muntanyes del Ripolles, particularment la Serra Cavallera. Qui mes qui menys aconsegueix recollir-ne ni que sigui una menjada, tot i que com sempre, son els experts els qui en porten cistells mes plens.
Alhora, els restaurants de la comarca preparen els plats tipics amb moixernons o correjoles: truita de moixernons o correjoles, carns diverses -estofades- amb aquests bolets, llengua de bou amb moixernons i un llarg etcetera. Una troballa particulament exquisida es l’amanida de moixernons, que es prepara amb fines lamines de moixerno cru, i es barreja amb els ingredients classics de l’amanida.
El preu de mercat del moixerno oscil.la entre les 2000 i les 4000 pessetes. La correjola es sensiblement mes barata.

Recomanem