Els alcaldes demanen solucions urgents al col·lapse de l’hospital Parc Taulí

  • Sol·licitaran a la consellera de Salut, Marina Geli, que s’incorporin 500 llits més, millores als ambulatoris i més recursos per a Salut Mental. També defensaran que l’hospital lleuger previst a la zona de la Redosa es construeixi urgentment.

VilaWeb
Redacció
12.02.2005 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures



Els alcaldes de les poblacions que tenen com a hospital de referència el Parc Taulí de Sabadell van signar un acord per demanar solucions urgents a la situació de col·lapse que pateix aquest centre sanitari. Entre d’altres mesures, han sol·licitat que s’incorporin 500 llits, 350 per a malalts aguts i la resta per a malalts de llarga estada. L’objectiu d’aquesta petició és que la demarcació del Parc Taulí tingui la mateixa ràtio de llits hospitalaris per ciutadà que el conjunt de Catalunya. A Catalunya, la mitjana de llits per malalts aguts és de 2,28 per cada mil habitants i d’1,10 per als malalts de llarga estada. En canvi, a la demarcació de Sabadell és d’1,36 i de 0,71 respectivament.

Els alcaldes també han proposat la reobertura de la Clínica L’Aliança de Sabadell i han exigit millores a la xarxa d’assistència primària, a les àrees bàsiques de salut i al transport sanitari. A més, els presents a la reunió han posat de manifest que la demarcació de Sabadell té un dèficit important en recursos per a Salut Mental. Per aquest motiu, han demanat que es desplegui el programa de seguiment individual dels malalts mentals i un augment dels serveis dels centres de dia perquè esdevinguin veritables centres rehabilitadors.

D’altra banda, tots els alcaldes volen impulsar un equipament hospitalari a la zona sud de la comarca del Vallés Occidental. L’alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, i l’alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, han defensat la necessitat de construir amb caràcter d’urgència l’hospital lleuger previst a la zona de Redosa. Morral ha destacat que el creixement urbanístic i demogràfic obliga a crear nous centres sanitaris i que el futur equipament podria ser l’hospital de referència per al Vallès Meridional, una zona que segons el conseller de Governació, Joan Carretero, estaria formada per Cerdanyola, Ripollet, Montcada, Sant Cugat, Rubí i Badia.

La reunió ha finalitzat amb la redacció d’un document que recull totes aquestes peticions i que es lliurarà a la consellera de Salut, Marina Geli en una futura reunió que es podria realitzar al mateix hospital del Parc Taulí. En aquesta trobada, realitzada a Sabadell, han participat els alcaldes de totes les poblacions de la demarcació del Parc Taulí: Ripollet, Badia, Barberà, Castellar, Palau Solità i de Plegamans, Polinyà, Sant Llorenç Savall, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat i Sabadell.

La Corporació Sanitària Parc Taulí dóna cobertura sanitària a una població aproximada de 400.000 persones. Segons els alcaldes, hi ha deficiències importants, tant de manca de llits com de professionals, per donar resposta a la demanda i a les necessitats dels ciutadans que tenen aquest hospital de referència.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any