El Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya s’aixecarà al campus de Castelldefels.

  • L'alcalde, preocupat per les molèsties que l'ampliació de l'aeroport pugui ocasionar al campus.

VilaWeb
Redacció
03.09.2003 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest dimarts 2 de setembre s’ha celebrat al campus universitari de Castelldefels la cerimònia de col·locació de la primera pedra de la futura nova seu del Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC).

Està previst que el nou edifici, amb una superfície de 3.421 m², sigui operatiu a partir de l’any 2005. L’any 2006 hi treballaran 76 investigadors, quan en l’actualitat són 31. Pel que fa a les inversions, la despesa prevista fins al 2006 en la construcció i equipament del CTTC a Castelldefels és de 14,3 milions d’euros (5,2 destinats a l’obra i 9,1 per l’equipament), segons la Generalitat.

El CTTC té com a objectiu el desenvolupament de projectes d’R+D relacionats amb les tecnologies de les telecomunicacions. Hi treballen al centre investigadors de la UPC i de la Universitat Ramon Llull (URL), institucions promotores del CTTC.

Han presidit l’acte el president de la Generalitat, Jordi Pujol; l’alcalde de Castelldefels, Antonio Padilla; el conseller d’Universitats, Andreu Mas-Colell; i els rectors de la UPC, Josep Ferrer, i la URL, Ester Giménez-Salinas.

A l’hora dels parlaments, Pujol ha subratllat “l’esforç” que fa Catalunya per posar-se a l’alçada dels països més desenvolupats en R+D. Pujol ha dit que “el CTTC s’emmarca en el tercer pla de recerca de Catalunya, amb el qual volem potenciar la investigació en diferents àmbits i tenir un paper important dins del panorama europeu de recerca”. El president de la Generalitat ha afegit que “si en 10 o 15 anys continuem fent aquest esforç ens posarem a l’alçada en R+D”.

Per la seva banda, l’alcalde ha expresat la satisfacció de la ciutat per acollir un nou centre d’investigació. Padilla també ha destacat la importància futura del nou campus, que “era un somni i s’està fent realitat la seva transferència de coneixements a la societat”. A més, l’alcalde ha assegurat que el de Castelldefels serà un campus que “crearà progrés econòmic, feina i progrés social”.

L’alcalde ha aprofitat l’acte per expressar la seva preocupació perquè “un altre projecte tan important com l’ampliació de l’aeroport no hagi trobat els mitjans tecnològics necessaris per no ser un punt de molèstia per al treball d’una universitat com la de Castelldefels”, i confia “que la tecnologia sabrà conjugar l’ampliació de l’aeroport amb la tranquil·litat necessària per a la universitat de Castelldefels”. |red|

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any