TVC és la primera cadena d’Europa que emet en directe la coronació de l’Everest

  • L'emissora catalana va fer un seguiment durant tota la nit

VilaWeb
Redacció
25.05.2003 - 06:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Es converteix en la primera del món que ho fa des de la cara sud de la muntanya, la més difícil

Televisió de Catalunya es va convertir dijous en la primera cadena d’Europa a emetre en directe la coronació de l’Everest d’una expedició i en la primera del món a fer-ho des de la cara sud de la muntanya, la més difícil. Al matí es podien veure a la cadena catalana les imatges de l’alpinista vallesà Sergi Mingote i els dos xerpes que l’acompanyaven al cim de l’anomenat sostre del món onejant la bandera del 20è aniversari de la CCRTV i també la de l’estelada.

TV3 va fer un seguiment durant tota la nit

Per fer un seguiment de tot l’ascens, TVC va fer connexions al llarg de la matinada de dijous. La periodista Isabel Bosch es va desplaçar a Granollers, on eren els amics i familiars de Mingote, des d’on s’anaven fent connexions en directe. Xavi Valls, des del camp base, anava informant al llarg de la nit sobre l’ascens. Al llarg de tota l’aventura alpinista, que va començar el mes d’abril, TVC i Catalunya Ràdio han fet un seguiment regular de les dues expedicions. L’equip de la cadena catalana desplaçat a l’Himàlaia i que ha fet la cobertura de l’ascens des del camp base situat a 5.400 metres ha estat format per Xavier Valls; Lluís Palahí, productor; Albert Barceló, càmera i realitzador; Miguel Ángel Cobos, tècnic d’enllaços, i Miguel Ángel López, també tècnic d’enllaços.

Un documental, en preparació

Feta l’emissió de l’atac al cim, està previst que la cadena catalana faci un documental sobre les dues expedicions catalanes que ha seguit a l’Himàlaia i que celebraven el 50è aniversari de la primera coronació a l’Everest feta pel novazelandès Edmund Hillary i el xerpa Tensing.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any