Moià organitza el primer autobús que sortirà del Bages per anar a netejar fuel a Galícia

VilaWeb
Redacció
15.01.2004 - 09:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Sortida: dijous a les 5 de la tarda de la plaça de Catalunya de Moià. Destinació: Malpica de Bergantiños, població costanera propera a la Corunya (Galícia). Objectiu: netejar les platges de fuel vessat pel petroler Prestige, enfonsat davant les costes gallegues ja fa dos mesos. Tornada: dilluns al matí. Aquest és el programa del viatge del primer autobús de voluntaris organitzat des del Bages per donar un cop de mà als afectats per la marea negra. A la iniciativa, sorgida de l’Ajuntament de Moià, s’hi han apuntat una vintena de joves moianesos, i es preveu acabar d’omplir l’autobús a Vic. L’organització d’aquest autobús ha estat complicada perquè s’estava gestant quan des del govern gallec es va decidir aturar l’arribada de voluntaris. Així doncs, i també pels posteriors canvis de dates, s’ha reduït el nombre de moianesos inicialment apuntats, que eren uns 35. L’Ajuntament de Moià ha fet les gestions a través de l’Institut Català del Voluntariat del departament de Benestar i Família de la Generalitat, que va interrompre dimecres passat les expedicions de voluntaris «per les adverses condicions meteorològiques». Per aquesta raó, la destinació dels voluntaris del Moianès no es va saber fins ahir. Des de Catalunya s’enviaran sis autobusos de voluntaris aquesta setmana, que s’afegiran als tres que van sortir diumenge passat amb 150 voluntaris coordinats per un grup d’agents rurals que ja treballen a Camariñas i a Muxía.

A més d’enviar un grup de joves de diversos pobles del Moianès a participar directament en les tasques de neteja de les platges gallegues, les regidories de Joventut i Medi Ambient de Moià ja fa dies que han posat en marxa, amb la col·laboració de diverses entitats locals, una campanya per sensibilitzar la població sobre els efectes del vessament de fuel i per recaptar fons per a les persones afectades. Fins ara s’han aconseguit recollir entre 500 i 600 euros, que l’entregaran a l’Incavol perquè els faci arribar als seus destinataris. Aquests diners s’han recollit a través d’iniciatives com el «’Xupito’ pel ‘Chapapote’», que consisteix en la venda de xupitos de turbio a diversos bars, botigues i pubs de Moià al preu d’un euro, que es destina a la campanya.

També es va fer una musclada un dissabte al matí, que consistia en la venda de tres musclos a un euro, també amb la mateixa finalitat. Les plates dels musclos van ser aportades per diverses entitats i també per comerços.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any