La cavalcada de Reis d’Alcoi a través també d’Internet

VilaWeb
Redacció
05.01.2003 - 14:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui és una dia molt especial per a la quitxalla del país. Ses majestats els Reis d’Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar arriben a viles, pobles i ciutats en una fastuosa cavalcada i carregats de presents. De cavalcades, n’hi ha tot un munt, i algunes de força arrelades. Un bon exemple n’és la cavalcada d’Alcoi, una de les més antigues no només de casa nostra sinó de tot el món, i que enguany es podrà seguir per internet a Alcoi.com i per televisió al Canal 9. La cavalcada de Manresa serà retransmesa per TV3 a partir de les set del vespre.

La cavalcada d’Alcoi va ser documentada per primera vegada l’any 1886, quan el Diario de Alcoy se’n va fer ressò. En aquesta festa dels nens hi tenen gran protagonisme els patges dels Reis, els ‘negrets’, que entreguen els presents enfilant-se fins els balcons de les cases amb escales de fusta. La ciutat de Barcelona també reivindica l’antiguitat de la cavalcada que s’hi celebra, fins al punt que un estudi publicat ara fa dos anys sostenia que la primera cavalcada es feu a Barcelona l’any 1855.

Sigui com sigui, de les cavalcades que se celebren arreu del país se’n pot trobar més informació a les edicions d’ Alcoi (transmesa en directe per internet), Badalona, Canet de Mar, Castelldefels, El Campello, Castelló, Castelló d’Empúries, Cocentaina, Cornellà de Llobregat, El Campello, L’Eixample, Franja de Ponent, mollerussa, Montcada, Muro, Olesa, Nou Barris, Pineda, Reus, Sant Andreu, Sant Celoni, Sant Quirze del Vallès, Sitges, Vic, Vilanova de Sau i Vila de Gràcia.

Enllaços
Secció de Nosaltres.Com: Reis d’Orient

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any