‘Vivir para contarla’, l’autobiografia novel·lada de Gabriel García Márquez

VilaWeb
Redacció
10.10.2002 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

És un dels llibres més esperats de l’any. Les xifres de llançament parlen totes soles: 300.000 exemplars destinats a l’estat espanyol i 700.000 als països sud-americans. Amb ‘Vivir para contarla’ (Mondadori), l’escriptor colombià Gabriel García Márquez té tots els números per a ser el ‘best-seller’ de l’any. L’autor d’obres clàssiques contemporànies com ‘Cien años de soledad’ o ‘Crónica de una muerte anunciada’ no hi explica pas tota la seva vida, sinó fins al 1957, quan decideix d’instal·lar-se a Europa. Coincideix, doncs, amb el període de redacció de ‘Relato de un náufrago’ i té aire de novel·la, amb un cert component d’intriga, molt a l’estil de la seva obra narrativa.

Ahir a la tarda se’n va fer la presentació oficial a l’auditori de Random House Mondadori de Barcelona (també a Bogotà, Buenos Aires i Mèxic), i l’actriu Lola Herrera va llegir-n’hi uns quants fragments. La tirada inicial d’un milió d’exemplars (fet insòlit en en l’àmbit editorial hispànic) es posarà a la venda avui a tot arreu. La portada és la mateixa, el llibre fa 576 pàgines i costa 25,50 euros. No se sap si Márquez té intenció de continuar la seva biografia en un altre volum, però l’èxit pot esperonar-l’hi.

El Frankfurt Book Fair servirà per lligar-ne les traduccions a més llengües; de moment, ja hi ha pactades les que es faran a l’italià i a l’alemany.

Enllaços
Més notícies: Lletres.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any