L’albergueria presenta una exposició de Camil Bofill

VilaWeb
Redacció
18.09.2002 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’albergueria, Centre de Difusió Cultural del Bisbat de Vic, ha organitzat l’exposició “CAMIL BOFILL.Pintura religiosa al Bisbat de Vic” que es podrà veure del 21 de setembre al 17 de novembre.

Per a aquesta exposició L’albergueria ha comptat amb la col·laboració de la família Bofill i de les parròquies de Sant Martí de Sobremunt, de Sant Feliu de Torelló i de Santa Maria de Borredà.

La inauguració tindrà lloc el proper divendres, 20 de setembre a les 8 del vespre a la sala romànica de L’albergueria i comptarà amb la presència de l’artista.

Camil Bofill va néixer a Torelló l’any 1957 i la seva inquietud artística es desvetllà de molt jove. La seva primera obra important va ser un gran díptic sobre fusta dedicat a la conversió de Sant Martí, que va realitzar per al presbiteri de l’església parroquial de Sant Martí de Sobremunt, l’any 1978.

En l’exposició de L’albergueria s’hi exposen les pintures que Camil Bofill va realitzar per a Sant Martí de Sobremunt i Sant Feliu de Torelló, que han estat cedides per les parròquies respectives. També s’hi podran veure els esbossos previs al retaule de Santa Maria de Borredà.

Els organitzadors esperen que aquesta exposició serveixi per donar a conèixer unes obres que no tenen el reconeixement i la divulgació que es mereixen; i també per agrair, avui, l’esforç no sempre comprès que van fer aquests artistes i els responsables de les esglésies per fugir d’actuacions continuistes i per fomentar, en una època de canvi, el diàleg fresc i compromès entre l’església i l’art del seu moment. (18-09-02)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any