(29/07) La comarca amplia l’oferta d’itineraris artístics a l’aire lliure amb la mostra de Jesús Pobre.

VilaWeb
Redacció
28.07.2002 - 22:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Plàstica i medi es fonen en “Art i Natura II”.

foto CANFALI per a paella.tv

Amb “Art i Natura II”, la intervenció plàstica que es va inaugurar dimecres a Jesús Pobre, la Marina Alta amplia el circuit d’itineraris artístics a l’aire lliure que es va posar en marxa a Benissa fa ja onze anys. El circuit s’ha anat ampliant, amb la incorporació de Xàbia i Teulada-Moraira, fins convertir-se en un dels components més destacat de l’oferta cultural de l’estiu. Les intervencions s’han convertit a més en un reclam turístic que permet els seus visitants gaudir de l’art, del patrimoni dels pobles i, també ara amb la mostra de Jesús Pobre, de la natura.

Tant els organitzadors -el Grup de Reüll de l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta (IECMA)- com els representants de l’entitat local i els artistes, van subratllar en la presentació que allò que fa diferents les intervencions de Jesús Pobre és precisament que no s’instal.len dins el centre urbà sinó a la natura. Manuel Adsuar, vicepresident de l’IECMA, va precisar que eixe ha estat el motiu perquè es recuperara el lema -“Art i Natura”- que va donar nom a una exposició feta anteriorment a Pedreguer, on per primera vegada les intervencions plàstiques organitzades pel Grup de Reüll es van fer en contacte amb el medi natural.

Adsuar va felicitar la Junta Veïnal per integrar a Jesús Pobre en el circuit comarcal i va agrair la seua col.laboració en l’organització de la mostra. Va fer referència també als artistes que hi participen: Ginestar, que presenta l’obra “Cercle Sagrat”; Anna Perles, amb “Teranyina per atrapar la llum”; i Nacho Arantegui, que exposa “Secretos en el viento”.

Del caràcter innovador del projecte i dels ajuntaments que han cregut i han apostat per ell va parlar el vice-president de l’IECMA, Jaume Buigues, mentre que Tomás Ruiz, que va assistir a l’acte en representació de la directora general del Consorci de Museus, Consuelo Ciscar, va ressaltar que amb la participació de Jesús Pobre el circuit comarcal s’amplia. Ruiz va manifestar el seu desig que altres municipis s’integren també en ell i que, a més a més, la mostra de Jesús Pobre compte l’any que ve amb un major nombre de participants.

Respecte al catàleg de la mostra, Tomás Ruiz va explicar que serà conjunt per a tot el circuit i constituirà la millor targeta de visita de les exposicions. En esta última qüestió va incidir també l’artista Anna Perles, qui va remarcar que si bé en els darrers anys cada Ajuntament feia el seu fullet, enguany s’ha agrupat tota la informació en un tríptic i en un catàleg conjunt.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any