(22/04) El pla del camp de golf de Pego va ser redactat per la dona de l’arquitecte municipal.

VilaWeb
Redacció
21.04.2002 - 22:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’oposició demana dimissions i la intervenció del fiscal, i acusa a Pascual d’intent de pelotazo

Cada dia que passa augmenta la incredulitat entre els grups de l’oposició de Pego en relació al projecte del camp de golf i complex urbanístic de Penya-Roja, que l’Ajuntament va adjudicar a una empresa per al seu desenrotllament al costat del Parc Natural de la Marjal, i que finalment la Conselleria d’Obres Públiques ha ordenat la seua anul·lació per, entre d’altres motius, no comptar amb el preceptiu informe d’impacte ambiental.

El regidor del Partit Popular en l’Ajuntament, Eduardo Siscar, va desvelar ahir un nou punt fosc de la tramitació del complex: el pla parcial de la zona d’actuació, d’iniciativa privada i presentat per la promotora Urbanitzadora de Penya-Roja a Pego S.L., apareix firmat per l’arquitecta Ana Bondía, esposa de l’arquitecte municipal de Pego, Pere Joan Sapena. Sense entrar en si és legal o no, per a Siscar este fet obri nombroses incògnites sobre la tramitació del pla parcial.

Els tres grups de l’oposició han coincidit a ressaltar la rellevància d’esta circumstància, ja que el pla parcial és un projecte adjudicat a una empresa privada i l’únic tràmit que correspon al Consistori és el de la seua aprovació. És més, tant el Bloc com el PP van assegurar tindre el convenciment que l’autor de la redacció és el propi Sapena. Per a això, assenyalen que les fitxes urbanístiques d’este pla parcial guarden una gran similitud en el seu tractament tipogràfic i informàtic amb altres realitzades per l’arquitecte municipal, com les del document de revisió del Pla General d’Ordenació Urbana de Pego. Esta circumstància confirma, va explicar l’oposició, les seues sospites que Consistori i adjudicatària haurien actuat en coordinació a fi de vendre el projecte a un tercer, i no de desenrotllar-lo.

Eduardo Siscar va realitzar respecte d’això diverses preguntes en veu alta: per què l’empresa firma a l’esposa de l’arquitecte municipal per a redactar el projecte? Era l’Ajuntament sabedor d’eixa relació professional entre la dona de l’arquitecte i l’empresa?. Ara cal preguntar-se també el per què de la defensa numantina que l’Ajuntament ha fet del projecte, va concloure.

El portaveu del Bloc, Ximo Tur, va exigir per esta qüestió la dimissió immediata de l’arquitecte municipal, però també la de l’interventor de l’Ajuntament per no posar inconvenients a la forma en què s’ha venut el patrimoni municipal del sòl en este i altres programes urbanístics, i per no criticar la raonabilitat dels sous que s’ha fixat l’equip de govern fa unes dos setmanes. L’edil nacionalista va sol·licitar la intervenció del Ministeri Fiscal, perquè disposem de plans -del pla parcial de Penya-Roja- que en una prova pericial es demostraria que estan fets en l’Ajuntament. En este sentit, va agregar, el que l’alcalde diu que és col·laborar amb l’empresa no és més que una llarga història d’utilització privada dels béns municipals per part de Carlos Pascual i els seus amics.

Pel PSOE, l’edil Agustí Selfa no va dubtar a qualificar d’intent de pelotazo l’actuació municipal en el PAI de Penya-Roja. Més que la renúncia de l’arquitecte, el que demanem és la dimissió de l’alcalde per consentir-lo, va apuntar. En qualsevol cas, per a Selfa, esta qüestió només és la punta de l’iceberg de la manifasseria urbanística que s’està fent a Pego.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any