Mas a Rivera: ‘És preocupant que vulgui governar essent tan ignorant’

  • El president també acusa el dirigent de Ciutadans de falsejar el balanç de legislatura

VilaWeb
Redacció
22.07.2015 - 12:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’última sessió de control al president de la Generalitat d’aquesta legislatura ha tingut un moment tens. El dirigent de Ciutadans ha retret a Artur Mas que tanqués una legislatura ‘nefasta’ amb el deute públic més alt de la història. ‘Me n’alegro, que hi hagi eleccions. Desitjo que se’n vagi i deixi lloc a un govern demòcrata’, li ha dit. Mas li ha respost amb contundència i ha afirmat que el balanç de legislatura que feia Rivera demostrava que era un ignorant. 

‘Vostè va agafar el govern amb el 17,7% de desocupació i el tanca amb el 20,3%. Ha arribat a la quota més alta de llistes d’espera. Ha passat de 33.000 milions d’euros de deute públic a 64.000 milions. No podem pagar les nòmines i les ha de pagar el FLA. Hi ha hagut un increment negatiu de tancament d’empreses a Catalunya’, retreia Rivera a Mas.

I aquesta ha estat la resposta del president de la Generalitat:

«Desitjo de tot cor que vostè no tingui responsabilitats massa importants de govern a Espanya. Perquè amb el grau d’ignorància que demostra… És molt preocupant que una persona jove com vostè aspiri a tenir responsabilitats de govern essent tan ignorant com vostè ha demostrat avui. Primer motiu d’ignorància: la desocupació. A Catalunya, respecte de fa quatre anys i mig, ha baixat. Miri’s bé les dades. Llistes d’espera: són les mateixes que fa quatre anys i mig, i el temps ha baixat. Empreses: se’n creen més que no se’n tanquen. Transparència: la Generalitat té 100 punts sobre 100. No es pot tenir millor. De tots els exemples que vostè ha posat, no n’hi ha cap que sigui cert. Un sí, perdó, el deute: té raó. És bastant més gran que no fa quatre anys i mig. Però si hi ha dèficit públic, senyor Rivera, el deute augmenta. És de primer de bàsica. Això, si vostè vol governar, també ho hauria de saber i demostrar una mica menys d’ignorància.» 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any