S’ha mort Lluís Hernández, primer batlle de Santa Coloma de Gramenet després del franquisme

  • Candidat del PSUC, governà la ciutat del 1979 i al 1991

VilaWeb
Redacció
21.07.2015 - 10:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Lluís Hernández Alcàsser, primer batlle de Santa Coloma de Gramenet pel PSUC després del franquisme, s’ha mort avui. L’anomenat ‘capellà roig’ va ser elegit batlle de la ciutat el 1979 i va exercir el càrrec fins el 1991, quan Manuela de Madre (PSC) va arribar al govern i ell va tornar a fer de capellà. 

L’històric dirigent del PSUC era molt estimat a la seva ciutat, on va esdevenir un referent de la lluita social i activista per la immersió lingüística. Aquesta tarda a les 15.00 hi ha la vetlla al tanatori de Sancho d’Ávila i demà a les 9.30 es farà la cerimònia de comiat a la residència de les Germanetes dels Pobres de Barcelona, on vivia. 

L’actual batllessa de Santa Coloma, Núria Parlon, lamentava la mort d’Hernández amb un missatge publicat a Facebook: ‘El capellà roig va ser un home bo i un bon batlle per a Santa Coloma. La seva obra el va fer ser rellevant en el seu temps, fins i tot en els seus errors i, avui que ens n’acomiadem, el seu caràcter forjat en la fe religiosa, la seva tasca social i la qualitat humana el fan transcendent a un temps viscut.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any