El govern denuncia la retallada del 88% en les aportacions de l’estat a programes socials

  • En un nou informe subratlla que el govern espanyol ha deixat de finançar des del 2008 11 dels 16 programes socials cofinançats

VilaWeb
ACN
14.07.2015 - 14:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern de la Generalitat de Catalunya ha analitzat avui l’Informe sobre l’estat dels Serveis Socials a Catalunya, elaborat pel Consell General de Serveis Socials, que denuncia una retallada del 88% en les aportacions de l’estat a programes socials a Catalunya des del 2011. A més, remarca que l’aportació estatal del mínim garantit del Programa d’Atenció a la Dependència ha patit una reducció del 22,19% des del 2012. Des del 2008, segons l’estudi, l’estat ha deixat de finançar 11 dels 16 programes socials que han de ser cofinançats. Aquest document apunta, en canvi, que el pressupost del Departament de Benestar per a programes socials ha pujat un 2% entre el 2014 i el 2015.

Pel que fa al món local, la despesa dels ens locals titulars d’àrees bàsiques de serveis socials va créixer un 23,86% entre el 2010 i el 2013. D’acord amb el que preveu la Llei de serveis socials, la Generalitat aporta el 66% del cost dels equips dels serveis socials bàsics, dels programes i projectes i dels serveis d’ajuda a domicili. La vicepresidenta del Govern i portaveu, Neus Munté, ha apuntat que això s’ha mantingut ‘inalterable’ malgrat la retallada de l’Estat.

En aquest sentit, ha reconegut que la comparativa de l’Estat s’agafa des del 2011 perquè és quan s’inicia una retallada dràstica de molts programes, mentre que en el cas de la Generalitat es compara des del 2014 perquè anteriorment hi havia hagut una pròrroga pressupostària i no s’havia pogut créixer en programes socials.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any