L’independentisme només guanyaria si anés unit, segons un sondatge de La Vanguardia

  • Tot i així, tant una llista única com els partits sobiranistes per separat no superarien el 50% dels vots

VilaWeb
Redacció
11.07.2015 - 21:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una enquesta publicada per La Vanguardia pronostica que l’independentisme només guanyaria les eleccions del 27 de setembre si s’hi presentés en una llista conjunta. El sondatge, realitzat per Feedback entre els dies 6 i 9 de juliol, preveu que si CDC, ERC i la CUP acaben pactant una candidatura comuna optarien a la majoria absoluta al parlament, amb entre 68 i 72 escons. Aquests resultats suposarien un 46,7% dels sufragis.

Per contra, el sondatge preveu que si les tres formacions es presenten per separat, aleshores no sumarien majoria al parlament. El percentatge de vot sumat seria del 44% i el retorcés respecte les eleccions del 2012 seria d’uns cinc punts. Amb aquest escenari, entre els tres partits podrien perdre onze diputats respecte dels que tenen ara (sumen 74 escons). Segons l’enquesta, CDC aconseguiria entre 32-34 escons (ara en té 50 juntament amb Unió); ERC n’obtindria 22 (ara en té 21), i la CUP, 9-10 (ara en té 3).

En tots dos casos, tant si l’independentisme es presenta conjuntament com si ho fa per separat, no sumaria el 50% dels vots del 27-S.

Trencament de CDC i Unió

En la projecció s’inclou una novetat, que no incorporava l’última enquesta del CEO: la ruptura de CDC i Unió. En el nou escenari Unió es mouria entre la forquila del 3% i el 4% dels vots, és a dir, entre els tres i sis escons.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any