La CUP debat la llista cívica pel 27-S a Castelló de la Plana

  • L'esquerra independentista celebra la seva assemblea nacional al País Valencià

VilaWeb
Redacció
11.07.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) celebra avui la seva assemblea nacional al Paranimf de la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana. És la segona vegada que la CUP fa una convocatòria d’aquestes característiques al País Valencià, on va obtenir els seus primers regidors a les darreres eleccions municipals. L’assemblea nacional arriba quan falten menys de tres mesos per les eleccions del 27 de setembre i enmig de les negociacions entre els partits i les entitats sobiranistes sobre la confecció d’una llista cívica que aglutini l’independentisme.

Justament l’assemblea de la CUP va ser el motiu pel qual ahir no es va celebrar la cimera entre entitats i partits independentistes per definir aquesta llista. A petició de la CUP, es va ajornar perquè la formació volia ‘escoltar primer la militància’. Això ho va explicar el diputat David Fernàndez en una entrevista a Catalunya Ràdio on, tot i assegurar que continua sent vàlida la proposta de les tres llistes independentistes separades va dir que la seva formació està disposada a ‘estudiar’ la llista sense polítics. ‘Fer unes plebiscitàries en sentit nítid i substitutòries del referèndum, amb una llista sense membres de partits polítics, que no obri les vies cap escenari de governabilitat, i que hi hagi una transició de tres mesos i mig i unes eleccions constituents. Estem disposats a estudiar-ho i a traslladar-ho a la militància’, va dir.

Així, la militància de la CUP debat avui la proposta de llista cívica. Sobre això, el partit s’ha fixat el dissabte 18 de juliol com a data límit per prendre la decisió definitiva sobre aquesta opció que aglutinaria tot l’independentisme sota una mateixa candidatura.

Durant els dies previs al 18 de juliol, la formació ha demanat que les reunions per a negociar la llista no es converteixin en ‘cimeres-espectacle’. ‘No volem entrar —deia un dur comunicat de la CUP— en una nova dinàmica de cimeres espectacle com les viscudes durant el procés del 9-N, unes dinàmiques que en diverses ocasions van posar en risc la viabilitat de la consulta. Les filtracions unilaterals o interessades no ajuden a tenir cap debat seriós per a poder portar a bon port les eleccions plebiscitàries i constituents que tenim a la vista.’

Negociacions sobre la llista cívica a banda, la CUP i les organitzacions participants en el procés ‘Per la ruptura’ tenen previst, per ara, de presentar-se sota la marca ‘CUP – Crida Constituent’. Aquesta candidatura, és ‘el resultat d’un procés que ha comptat amb la presència activa de múltiples i diferents agents. S’han realitzat tres rondes d’assemblees obertes que han fixat aquells elements que regiran la candidatura: els punts programàtics, el codi ètic, el procediment de confecció de les llistes i els noms de les persones que podran ser escollides en un procés de primàries obertes’, expliquen.

Reorganització

L’Assemblea Nacional de la CUP també servirà per debatre i aprovar una reorganització interna per adoptar l’organització al fort creixement viscut d’assemblees locals i també el creixement de representació municipal, l’entrada a un bon grup de consells comarcals i diputacions, l’obtenció de representació al País Valencià, l’acabada de crear CUP de Palma, així com la perspectiva d’augment de representació al Parlament de Catalunya, que situen la CUP en un nou escenari organitzatiu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any