Els millors músics de jazz mariden amb els vins del Penedès

  • El festival Vijazz arrenca amb l’actuació del baixista Stanley Clarke · Aquest any també s’hi inclou gastronomia

VilaWeb
Redacció
03.07.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Poques coses combinen millor que el vi i la música. Això ha saben molt bé els organitzadors del festival Banc Sabadell Vijazz Penedès, que des de fa nou anys porta el bo i millor del món de l’enologia i del jazz a Vilafranca. Durant tot el cap de setmana el centre històric de la ciutat s’omplirà de concerts, tastos i maridatges. Els tres caps de cartell indiscutibles són Stanley Clarke Band, The Bad Plus & Joshua Redman i la japonesa Hiromi.

L’encarregat d’obrir el festivar serà el baixista Stanley Clarke, una llegenda del jazz que acumula quatre premis Grammy. Actuarà aquest vespre acompanyat de la seva banda habitual per interpretar els temes del seu darrer disc: ‘Up’. Demà serà el torn de The Bad Plus & Joshua Redman, un trio que uneix la creativitat del duet The Bad Plus amb el virtuosisme del saxofonista Joshua Redman. L’encarregada de cloure el Vijazz serà la pianista japonesa Hiromi Uehara, unn de les artistes més importants del jazz fusió de l’escena actual.

Més enllà dels concerts, dins la fira de vins els visitants poden tastar més de tres-centes referències de vi i cava procedents d’una quarantena de cellers del Penedès. També es podrà participar en degustacions i maridatges conduïts pels millors enòlegs i sommeliers. Com a novetat d’enguany el festival inclou elements gastronòmics, oferint la possibilitat de menjar tapes i platets expressament pensats per a ser acompanyats amb els vins i caves de la zona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any