L’ambaixador espanyol a Bèlgica intenta boicotar una reunió d’Artur Mas a Brussel·les

  • Ignacio Matellanes s'ha presentat sense avisar a la reunió entre el president de la Generalitat i el vice-primer ministre belga

VilaWeb
Redacció
01.07.2015 - 18:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ambaixador espanyol a Bèlgica, Ignacio Matellanes, s’ha presentat aquest matí d’improvís a la reunió que el president Artur Mas tenia programada amb Kris Peeters, vice-primer ministre i ministre d’Economia belga. El representant permanent de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea, Amadeu Altafaj, ha reaccionat amb habilitat i cordialitat, i ha convidat l’ambaixador espanyol a unir-se a la reunió.

Segons fonts del govern català, el ministre belga ha quedat estupefacte per aquesta sortida del govern espanyol, i s’ha decidit de dividir la trobada en dues reunions. Primer s’han reunit privadament Mas i Peeters amb sengles assessors, tal com era previst. Vint minuts més tard, Ignacio Matellanes ha estat convidat a afegir-se a la reunió i s’ha tractat de qüestions d’economia.

El periodista de TV3 Jordi Pons ha piulat una fotografia del moment en què Ignacio Matallanes s’ha presentat sense avisar:

El govern català explica que és la primera vegada que un ambaixador espanyol es presenta sense avisar en un viatge oficial del president Mas. Sí que s’havia forçat la presència d’algun representant espanyol, però mai no havien actuat d’aquesta manera.

Després, Artur Mas ha fet una reunió amb el ministre-president de Flandes, Geert Bourgeois, i Matellanes ja no ha provat d’intervenir-hi. Mas i Bourgeois han signat una declaració política conjunta i han renovat el programa de treball entre tots dos territoris. ‘Catalunya i Flandes treballaran junts per crear aliances dins d’Europa i fer sentir més forta la nostra veu a Brussel·les’, ha dit el president català acabada la reunió.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any