No hi ha data prevista per a tornar a obrir RTVV

  • El nou govern en destitueix els liquidadors i ara examinarà la situació de l'ens

VilaWeb
Redacció
01.07.2015 - 14:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

No hi ha data prevista per a tornar a obrir RTVV, una de les promeses del nou president de la Generalitat, Ximo Puig. La vice-presidenta, Mónica Oltra, ha fet la primera conferència de premsa com a portaveu del consell i ha dit que ara per ara l’executiu no es pot comprometre a fixar cap data per al retorn de les emissions de la ràdio i televisió pública valenciana. ‘És difícil d’aventurar una data concreta perquè avui hem substituït els liquidadors per saber la situació real del procés de liquidació’, ha dit Oltra.

Ximo Puig havia dit abans de les eleccions que si governava RTVV tornaria, d’alguna manera o altra, el Nou d’Octubre vinent. Però Oltra ha precisat que la referència a la Diada és simbòlica: ‘Interprete que el president ha traslladat sempre amb la data del Nou d’Octubre la voluntat d’obrir tan aviat com siga possible. I si és el dia 8, millor que no el 9’.

Oltra ha explicat que el consell no decidirà quin ha de ser el model de nova televisió valenciana, ni tampoc prendrà la decisió sobre el retorn de les emissions de TV3 al País Valencià; hauran de ser les Corts Valencianes, amb acord entre els diferents grups, qui estableixi el model, ha dit Oltra.

‘El model de televisió i ràdio pública ha de ser allunyat de ser la televisió governamental. Faríem un mal favor si la iniciativa partís del govern’, ha afegit. ‘Necessitem espai per a debatre sobre les emissions de televisions veïnes i sobre el panorama de TDT i la situació de RTVV.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any