Paçà estrena la primera avinguda Jimi Hendrix del món

  • El municipi rossellonès també tindrà més endavant carrers dedicats a Jordi Barre, Pascal Comelade i Lluís Llach

VilaWeb
Redacció
02.07.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El petit municipi rossellonès de Paçà ha estat notícia aquests últims mesos per la voluntat del seu batlle, Patrick Bellegarde, de dedicar una nova avinguda del poble al llegendari guitarrista nord-americà Jimi Hendrix (1942-1970). Avui s’inaugura oficialment amb la presència de la germana petita del músic, Janie Hendrix, responsable de desenvolupament de l’empresa Jimi Hendrix Experience.

Fan declarat de Hendrix, Bellegarde va pensar de dedicar-li una avinguda en una urbanització en fase d’acabament. A la mateixa zona el municipi preveu de batejar la resta de carrers amb noms de músics i cantants significatius del país, com Jordi Barre, Lluís Llach i Pascal Comelade, que participa en la inauguració d’avui.

En una entrevista a l’emissora France Bleu Roussillon, Bellegarde deia que havia pres aquesta decisió ‘per sortir una mica de la normalitat i perquè pot ser bo per a Paçà’: ‘Hi ha el Canigó just darrere la placa, és fabulós! És una muntanya sagrada, un dels símbols de la catalanitat… Establir una associació entre algú que era una estrella fugaç de la música i aquest paisatge trobo que és bo.’

A la mateixa entrevista, el batlle de Paçà comentava que també es col·locaria una estela amb l’efígie del músic i que la nova avinguda no tindria el número 27, l’edat a què es va morir Jimi Hendrix el 1970.

 

Més notícies:

VilaWeb Catalunya Nord

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any