El Festival de Música Antiga dels Pirineus arrenca a la Seu d’Urgell amb un concert del Quartet Casals

  • El festival arribarà a vint-i-sis municipis del Pirineu i es clourà amb un concert d'Arianna Savall a Alp

VilaWeb
Redacció
03.07.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Quartets de corda, cors de cambra, música de llaüt, orquestres barroques, música italiana del segle XIII, concerts de Vivaldi… són algunes de les propostes del Festival de Música Antiga dels Pirineus, un certamen que es fa fins a finals d’agost en alguns dels indrets més bonics del Pirineu com ara Ripoll, la Seu d’Urgell o Ordino. A més el festival enceta el cinquè any d’història amb la voluntat de potenciar les activitats complementàries a la programació musical.

Quaranta-cinc propostes musicals repartides entre vint-i-sis municipis formen l’oferta del FeMAP, que creix any rere any. S’inaugura aquest vespre amb un concert al claustre de la catedral de la Seu d’Urgell. Anirà a càrrec del Quartet Casals, una de les formacions més reconegudes del moment en el seu gènere. Durant dos mesos els concerts se succeiran per tota la zona del Pirineu del pre-Pirineu oferint recitals de música en espais únics o molt emblemàtics. La cloenda serà el dia 30 d’agost amb un concert d’Arianna Savall a Alp.

Més que música

A banda de l’extensa programació musical el FeMAP també vol donar rellevància als elements complementaris. Dins aquestes propostes destaca la visita a la mina de Riutort de Guardiola de Berguedà a càrrec del Cor Infantil Amics de la Unió. Entre les altres propostes complementàries també s’hi farà el ‘Gastrofilm’, una iniciativa que consistirà en una degustació itinerant de productes artesanals, com embotits i cervesa, mentre es fa la projecció d’un documental.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any